пʼятницю, 16 червня 2017 р.

Артемчику 3 рочки

      
      Три роки тому, після насиченого дня: басейну, зустрічі з хлопцями на роботі, та університету, - на світ попросився вийти наш синочок - Артемчик: такий маленький, гарненький, солоденький.

 І ось уже три рочки. 


Час і справді летить блискавично. Рік був дуже насичений подіями, які досить сильно змінили життя нашого синочка. Найголовніша подія - це садочок. 
Спершу було дуже важко, адже Артем ніколи не розлучався зі мною так на довго; було важко в плані їди, тому що австрійська кухня трішки відрізняється від нашої, і Артем, який не привик їсти крем супи, авокадо тощо, спершу снідав та обідав хлібом з маслом; також був невеличкий бойкот з туалетом; ну і найважчий момент - це мова, адже йому ж не могли пояснити куди мама пішла, чого, заговорити, забавити тощо. Процес адаптації в садочок ми робили дуже повільний, майже два місяці, і все ніби получилось. Артем молодець, він почав освоювати англ мову( не знаю чому англ а не німецьку, але переважно говорить тільки на англ, хоча садок німецько-англійський, і всі дітки на німецькій говорять), подружився з багатьма дітками, гарно та чемно себе поводить. Горджуся ним.
Артемчика група
 В усіх вона є - улюблена вихователька - Елена
 Артемчика друзі: Якоб та Нора
Мауріс, Марсель, Анджеліна та Артем
Банда велосипедистів
 Від коли стало тепло, то окуляри - це головна річ для Артема
  За цей рік дуже багато де подорожували: море, гори, парки, озера, музеї і т.д- справді багато. Загалом подорожувати нам подобається, трошки звісно важче, бо Артемчик наразі не дуже полюбляє їсти в ресторанах чи якусь не домашню їжу, і ми завжди беремо все з собою, але ми вже привикли і все в нас получається юхххуууу.
Додам тільки деякі фотографії, тому що з кожної подорожі додати - це огогого :)

    Трошки про Артемчика щоб не забувалось. 

- Артемчик чудово говорить українською, звісно не вимовляє "р, л..." але речення будує правильні, правильні відмінки, часи. 
- Рахує до 10 без допомоги і до 20 з підказками.
- Знає майже весь український алфавіт, за винятком "л, ш,щ і х" - незнаю чому, але ці букви якось важко запам'ятати для нього. 
- говорить досить непогано по англ і рахує до 10, і співає. Одного разу кажу йому: "Артемчик ідемо до директорки садочку, бо тато загубив ключ від садочку, треба замовити новий", заходимо в двері, а директорка його питає на англ: "Artem, do you want to tell me something?" (Артем, ти хочеш мені сказати дещо?), а Артем недумаючи каже: "yes, my dady lost the key?"(так, мій тато загубив ключі)- оце я була здивована. Як правило йому час від часу перекладаю  або Артем сам питає, а як буде це на англ, або це.
-помічник. У садочку діток вчать готувати і я це пітримую дома: Артем прекрасно замішує тісто на оладки, сирники чи тортик. Він робить це як мінімум раз на тиждень, то вже добре знає рецепт.
-слухняний. Нам дуже пощастло, Артемчик і справді слухняний, з ним можна договоритись, попросити. Ну звісно бувають випадки і неслухняності, як і в усіх, але загалом все чемно.
-сон. Артемчик загалом спить добре, не дуже багато, але йому цього вистачає: з 8.30 до 6, і в обід 1 годину. Дуже рада що ще зберіг обідній сон і має невелечкий перепочинок.
-улюблені страви: макарон з підливкою та м'яском, варена капуста цвітна та броколі, кабачок, млинці, котлетки, варене яєчко, хліб з маслом, молочко, какао, малиновий сік, пиріжки, маршмелоу, парагвай, кавун та абрикоси
-улюблені іграшки: машинки великі, маленькі, дороги, парковки, лего, пісок.
- спорт: ходив рік на спорт заняття типу дитяча зарядка, і велобіг .
-друзі: загалом дружелюбний, період зараз такий, що одного дня дружить з тим, іншого -  з іншим, але то з усіма мабуть так. 
- в 3 рочки навчився кататись на велосипеді без допоміжних коліс
Ну ось, мабуть і все що змогла згадати.

Як же ж хочеться все запам'ятати, а час так летить, що ледь встигаю записувати. 
Може колись Артемчик виросте і захоче почитати про себе, то от йому побажання для майбутнього 😗👪
Синочку, ми з татком тебе дуже любимо, ти наша радість, гордість, щастя та любов. Бракує слів щоб описати все що ми до тебе відчуваємо. Хочемо тобі побажати багато всього, та головне здоров'ячка, а решту все разом ми здобудемо. Цьомаємо міцно!!!

А далі просто фото, які мені асоціюються з цим роком, не посортовані )))























































Немає коментарів:

Дописати коментар