вівторок, 27 грудня 2016 р.

Природничий музей Відня (Naturhistorisches Museum)

Трошки вікіпедії:
Музей природознавства (нім. Naturhistorisches Museum) в Відні є одним із найбільших музеїв Австрії, а також одним з найважливіших музеїв світу. Відкритий у 1889 р. одночасно з розташованим навпроти Музеєм історії мистецтв. Музей природознавства був побудований для розміщення в ньому колекцій природних експонатів Габсбурґів.
Історія
Близько 1750 року імператор Франц I Стефан купив найбільшу на той час колекцію, що нараховувала близько 3000 природних експонатів, серед яких були рідкісні види равликів, коралів, раковин, дорогоцінного каміння і рідкісних мінералів.
З часом колеція стала настільки великою, що в приміщеннях Хофбургу стало не вистачати місця. В ході заходів по зносу бастіону, що уже не відповідав духу того часу, для побудови Рінгштрассе в 1857 році була запланована також побудова двох великих музеїв. Обидва музеї збудували за кресленнями архітекторів Готфріда Земпера і барона Карла фон Хазенауера. Будівництво музею тривало з 1871 по 1889 рік.Сьогодні його фонди нараховують близько 30 млн експонатів з усього світу. Щороку музей приймає близько 550 тисяч відвідувачів у 39 виставкових залах.
Музей нам сподобався. Експозиція розміщена на двох поверхах: на першому історія розвитку життя на Землі та зали тимчасових експозицій, на другому – сучасне біорізноманіття.
Спершу ми пішли на другий поверх. Там було так багато тварин, що важко всі описати і зроблені вони дуже гарно, немов усі справжні. Артемчику теж сподобалось, може і навіть більше ніж у зоопарку. У зоопарку потрібно виглядати тварину, а тут вона стоїть і можна довго і довго її роздивлятись, хоча йому аж так довго і не потрібно було :).
 Пропоную переглянути фото - вони найкращий опис
Думаю з фото вам було видно все різноманіття тварин, їхні розміри та правдоподібність.
На першому поверсі було теж багато всього, та найбільше вразила кількість дорогоцінного каміння та природних мінералів. 
Дехто навіть мав можливість помилуватись динозавром, який рухався так агресивно, і гарчав так голосно, що я думала що Артем злякається, та нащастя йому це сподобалось і запамяталось. 
 
Багато виставок Природно-історичного музею розраховані на школярів. Присвячена динозаврам експозиція була показана мало не у всіх країнах світу. Це було пов'язано з бумом, який справив «Парк юрського періоду». У палеонтологічній секції музею можна побачити кілька повних скелетів динозаврів. 
А це машина часу, і колесо, яке Артем крутив і крутив і наразі памятає його як один з важливих елементів музею 
А ще у музеї є навіть виставка акваріумів, так так, це не картини, а акваріуми
                              
 
А далі йдуть природні мінерали. Їх там дуже і дуже багато, якщо не помиляюсь 4 великі зали. 
 Ох і фотографій в цьому пості, але тільки вони зможуть передати наші враження від музей. Нам усім сподобалось, можливо підемо ще раз.


Немає коментарів:

Дописати коментар