середу, 16 вересня 2015 р.

Подвійне свято - 1,3 Артемчику та 4 роки нашій сім'ї

Подвійне свято. 
   
      Рівно 4 роки тому ми отримали Боже благословення і поєднали наші долі. Дуже швидко пройшли ці роки, ми багато де були, багато чого бачили, та мабуть найщасливіший - це 4-й рік, відколи в нас появився синочок і приніс нам стільки радості, що не можна ні з чим порівняти. Надіюсь в такій любові, повазі та щасті пройдуть і наступні n років. 
     
       15 місяців.  Кажуть що чужі діти скоро ростуть, але для нас і свої досить швидко стають дорослими.
Практично весь цей місяць ми провели в Украіні - побували в Заболотцях, у сестричок в гостях, Артем подружився з братиком Васьою, погостював у Рожнятові.






     За цей місяць дуже подорослішав наш Артемчик. Він уже може висловити що йому подобається, а що ні (наприклад, молоко з пляшечки п'є тільки у мами, якщо бабуся дає йому молоко, то він бере пляшечку, ставить у мамину руку,а бабусіну руку забирає з пляшечки і махає їй головою що ні); навчився пояснювати що хоче їсти, хоче гратись. Якщо не вдається пояснити, то підходить, бере за руку, веде куди йому потрібно, та показує пальцем. Робить асоціацію: наприклад коли показую бджолу або кролика, то він зразу каже дідо, бо знає що в діда Михайла вони є, а коли каже курочка (ко-ко), то каже бап - це означає що в баби Марії є курочки, а коли показує пожежну машину, то каже дядя - це означає, що хресний йому подарував. Коли робить шкоду і на нього трошки насварити, то може навіть образитись, але за декілька секунд  повертається і дає цьом, і знову чемний наш красунчик. І ще раз переконуюсь, що дітки настільки ідеальні - вони ніколи не ображаються, вони такі щирі і люблять нас просто такими як ми є. Ми для них - це весь світ, і не дивно що жодна дитинка не хоче залишатись без мами ні на трошки. Пройде деякий час і ми будемо просити : ну побудь трошки біля нас, та малеча буде бігти по своїм справам, отже треба насолоджуватись тими моментами коли ми так їм потрібні.
     Артемчика досягнення: нові слова - ваф = жираф, сє = ще, кики = книжки, махає головою вниз коли згідний, кан = паркан, баб - бульки або бабл. Навчився показувати де у нього носик, очка, вушка, ротик, ніжка і язичок. Дуже намагається повторяти все за старшими дітками: от гуляли ми в садочку, там старші хлопці показували що вони вміють, то Артем з них погляду не зводив і собі то рукою махав, то голову вивертав.


Дуже нам повезло з погодою - застали ще гарне літечко і Артемчик перший раз купався і річці. Раніше він купався у великому озері, як море, та чомусь в нього не було стільки задоволення як від річки, де він то діставав камінці з дна, то побачив рибку, то течія тече, то інші дітки пірнають а як появлялись з води, то він аж пищав - ну одним словом радості не було меж.



      Їжа: наш Артемчик ість малинку та сунички кулаками, але тільки з кущика, а дома з тарілки ну ніяк, те саме з виноградом - годі його забрати від куща на дворі - каже : сє і сє, а ні то сам рве, а дома навіть пробувати не хоче. А загалом, то Артемчик ість гарно, нічого вже йому не мелю, хіба деколи персик до каші замість джему. Дуже полюбив кавун.




      Зубчики: є цілих 8. Спухли ясна на задні великі кутні зубчики, але ще не прорізались.
      Святкували мамине день народження а там і качечки знайшлись



      Місцевий зоопарк: Скільки радості Артемчику приносять місцеві травинки
Друзі:
  
 
 

Вага 9800 - і що дивно - що цілий місяць така вага, ні менше, ні більше.
Ріст 81 см, довжина ножки 14 см.

1 коментар: