вівторок, 4 серпня 2015 р.

Наш район у Відні

     
      Проживши тут місяць, можна вже трошки описати. Ми живемо майже на краю Відня: мінус- далеко до центру, Дунаю, зоопарку; плюс-супер зелений район, тихий, де є багато парків, гарна прибудинкова територія, ліс, річечка, термальні басейни.  Так як в нас маленька дитина, то нам він підходить дуже добре.
      Тепер опишу більш детальніше. В нашому районі є два великих парки: Volkspark та Oberlapark.
     У Volkspark є багато озер і на деяких живуть качки, багато качок.



Сам парк має три дитячі майданчики, футбольні поля, тенісний стіл і в парку є приватний парк- коштує 4 євро за день, там 5 басейнів, батути, дитячі майданчики, лежаки, ну як територія біля якогось готелю.
До цих парків пішки іти 20 хв або автобусом 5 хв.
До парку Oberlapark я ще не ходила,але це 30 хв пішки, про нього опишу пізніше.
      Фітнес-центр - 5 хв від нас - спонукає почати займатись спортом.
      Біля нас є гарний ліс (5 хв пішки). Посеред лісу є футбольне поле, волейбольне поле і поле для пляжного волейболу. Найбільше нас цікавить останнє, адже там багато пісочку.




Ми часто туди ходимо на пісочок, Артем і повзає по ньому і лягає, і не треба слідкувати, щоб не викидав пісок за межі пісочниці. Крім того, там є дитячий майданчик, який теж цікавий для нас, бо там колисанки є.


Посеред лісу є садочок, і часто діти з садочку бавляться на тій площадці, дітки всі привітні і завжди гарно бавляться з Артемом. В лісі ще є гарна бігова доріжка, де і почала трошки бігати.
      В протилежну сторону від лісу ( 10-15хв пішки) є дитячий майданчик з галькою. Коли спека тоді там важко, бо нема дерев, але коли прохолодно, то Артем з камінцями може бавитись і годину часу - це дуже багато по його мірках.


Далі від того майданчику ще 10 хв пішки і можна прийти в інший ліс, де є річечка з камінцями та ще один дитячий майданчик.




      Термальні басейни. Від нас 15 хв автобусом є термальні басейни, я там ще не була, так що сюди допишу після того, як іх відвідаю.
       Ну і звичайно наші двори біля будинку. Вони настільки зелені, обсадженні квітами, ялинками, березами та іншими цікавими деревами, що нам теж завжди цікаво тут гуляти. Більше описувала про це раніше тут.
     Не можна і забути про SCS in Voesendorf-шопінг сіті. Це величезні шопінг центри усіх брендів які я знала, навіть ікеа є. Ну довжина найбільшого центру мабуть 2 км, а може і більше. Крім того, зразу є трьох поверховий магазин іграшок і все для дітей. Ці шопінг центри знаходиться не у Відні, а у маленькому місті, мабуть дешевше оренду платити і т.д, так як ми живемо на краю, то нам досить близько; туди іхати громадським транспортом досить складно, а машиною- 10хв весь час по прямій. Це рахується шопінг центр Відня, сукупність всіх магазинів з гарними парковками в одному місці. Так що нам повезло.
Бренди таких магазинів є тут http://www.scs.at/W/do/centre/logo-wall-new
    Відстані: 
- нам до автобуса 5 хв; 
- до трамвая треба іхати автобусом одну зупинку або 15 хв пішки;
- до супермаркету треба іхати автобусом одну зупинку або 15 хв пішки, з вересня мають відкрити ще новий супермаркет то 10 хв пішки.
- до метро десь пів год добиратися( у 2017 році мають провести метро до нашої вулиці-2хв пішки)
- до Дунаю іхати годину;
- до центру пів години.

Немає коментарів:

Дописати коментар