вівторок, 27 серпня 2019 р.

Артемчику 5 рочків

5 рочків- перша така собі кругла дата.

     Артемчик - дорослий. Чи це поява братика зробила його таким, чи просто вже вік такий - дорослого хлопчика, але він молодець.



   Цей рік для нас був незвичний, адже у нашій сім'ї появився ще один маленький хлопчик.  Трошки переживали: як Артем поставиться до нього, чи полюбить, як ми зможемо розділити любов і ще багато інших питань було в голові. Але ми усі справились на відмінно, і я не можу собі уявити кращої ситуації як зараз є: Артем  дуже любить Макса, мені  часто допомагає його забавити: не просто помахати брязкальцем, а по дорослому- бере тваринок і розказує хто шо робить, або вчить складати пірамідку чи гратись сортером. Здається Артем ще малий, але вже і досить дорослий.

      
     Підсумую Артемчика рік по категоріях:
  - Друзі: незмінною подружкою Артемчика є Селін. Дуже вони гарно граються і коли якась екскурсія, то Артем радіє коли вони їдуть поруч чи йдуть разом за руку. Ми часто ходимо до Селін додому, а вона до нас. 

Дуже любить гратись з Александром. Каже що він теж найкращий його друг. Колись вони не могли поділити іграшки, сварились, а зараз дуже гарно граються, їдять, дуріють разом. Александр, часто приходить до нас, вони граються, потім вечеряють разом, потім мультики дивляться і навіть молоко пили під казку. І в Артема є одна ідея, щоб Александр у нас переночував, але зважаючи на те, що в нас зараз не дуже багато місця, то вирішили відкласти цей задум. Але Артем про нього дуже добре памятає. Якщо Артем з Александром, то їм і батьків не треба взагалі, можуть гратись разом 2-3 год.

Ще Артем деколи грається з Ільясом, Норою, Феліксом, Якобом. Але часто буває що одного місяця дружить з одними, а потім з іншими (ростуть дітки, дорослішають, сваряться, миряться). 

Ще одна подружка Устинка. Нажаль вони досить далеко від нас живуть, то ж зустрічаються дітки досить рідко.

Цього року Артемові дали можливість запрошувати на день народження тих кого він хоче. Навіть якщо я дружу з їхніми мамочками, навіть якщо Артем був у них на день народженні, але якщо він не хотів, то я не наполягала, дозволила йому самому вирішувати. 

- Спорт: цей рік видався дуже спортивний для нашого Артемика: 
  •  він почав ходити на карате, раз в тиждень, ніби і мало, але з іншої сторони, якщо не прагнути серйозно досягнень, то якраз достатньо для того щоб не надоїло. Мені дуже подобається програма і підхід: Тренер привчає до дисципліни; вчить самозахисту; а в кінці заняття 10 хв розказує про різні важливі теми(безпека, дисципліна, пожежна безпека, перша допомога, природні явища і як з ними треба бути обережними).
  • Плавання- артем почав ходити на курс плавання, раз в тиждень, бо частіше ніяк не виходить, і вже навіть трошки сам плаває, пірнає краще, йому це легше виходить.
- Навчання: цього року в лютому, в садочку почалась дошкільна підготовка. Ми і дома теж займаємося трошки, хотілось більше, але з двома малюками  це не так і просто . Досягнення нашого Артемика: рахує до 200 і мабуть більше(на укр, англ, нім); вміє додавати віднімати в голові у межах 10, а якщо більше, то з допомогою фломастерів ; знає всі геометричні фігури; добре порівнює числа; читає по складах на англ, нім, укр.(вловив ідею з голосними і приголосними, але треба ще тренуватись); любить розв'язувати лабіринти; дуже любить малювати і в нього це получається дуже дуже гарно; трошки розуміється в годиннику, але треба нагадувати, бо якщо два тижні не повторяти, то забуває ; останнім часом почав цікавитись різними цікавинками з енциклопедії: які рослини найнижчі, найвижчі,  космос, вулкани, лавини, звірі, хто найшвидше бігає і всяке різне.

- Садочок: цього року Артем переходить у нову групу з іншими педагогами 🙈🙈🙈🤞🤞🤞надіюсь все буде добре, нова педагог досить таки строга і швидко говорить))). А загалом то в садочку все добре: завжди чую позитивні відгуки про Артема, цього року вони робили багато екскурсій за межі садочку і дітками це дуже подобається;

Мова: Артем гарно підтягнув німецьку мову(мамочки мені говорять що Артем гарно говорить і зовсім без екценту), звісно потрібно збільшувати словниковий запас, бо наразі йому досить важко висловити свою думку . По англійськи здається йому легше говорити, і мультики з задоволенням дивиться, розслаблений, а якшо по нім, то ніби напружується. Українська дуже гарна, літературна. Ми і далі кожного вечора читаємо книжки, то Артем має звідки брати словникову базу.

- Їжа: Артем загалом чемний і молодець, гарно їсть. Звісно у нього є улюблені страви, дещо він сказав що зовсім не подобається, наприклад кус кус,  то я його не готую, дещо він їсть, бо неможливо весь час макарон їсти. Далі любить варені броколі, Кабачок і цвітну капусту,а жарені - ніяк.



- Ігри: Цього року найбільше Артем грався поїздами. У нього є різні колії, він дивиться багато мультиків про поїзди і має їх цілу колекцію.

На день народження отримав лего поїзд, де дуже дрібні деталі, то з захватом сам це все складав.

Доречі цього року очікував своє день народження згідно календаря. Ми намалювали календар, десь на 5 місяців, і Артем кожний день закреслював день. Таким чином гарно навчився орієнтуватись коли вихідні, коли будні, коли якесь свято чи якась подія і т.д.



Загалом горджусь Артемчиком. Він дорослий розумник, чемний помічник, слухняний синочок і наш солодкий скарбик. Любимо його дуже.

День народження пройшло як завжди гарно та весело. Цього року в Артемика було два тортики: 1й спекла бабуся одного хлопчика з групи, просто так, а  2й мама хлопчика з групи - усі хотіли нам просто зробити приємно, а ми тому дуже раді.

А далі багато фотографій за цілий рік. (таким чином маємо згадку як прройшов наш рік).














































 






















































































































Хто додивився до кінця, то великий молодець ))))))



Немає коментарів:

Дописати коментар