середу, 28 серпня 2019 р.

10 місяців Максиму

     
    Цей місяць був настільки насичений що ми і не помітили як минуло 1 липня і Максимчику стало 10 міс. Але хочеться зробити тут пам'ятку, хоч невеличку.

     Досягнення: має гарну координацію- закидає корочок у баночку,  плескає в ручки аж хлопок робиться, доречі дуже любить тосяти, чітко говорить"дай дай" коли щось хоче, та махає головою ніні; деколи каже "дай дай" , і я кажу покажи пальчиком що саме, то показує; каже мама , баба, де де. Можу сказати що все все розуміє що ми говоримо: наприклад, снідає і потім махає головою що не хоче, я питаю : дати тобі ще молочка, а він каже дай дай і повертається до грудей. Навчився казати як їде машина: бмбмбм.     Цей місяць можна назвати знайомством з родичами. Спершу було дуже важко,  Максим не хотів ні до кого йти, боявся усіх і сам був у паніці що стільки людей до нього говорять і хочуть його забрати)))), але з часом адаптувався і дуже полюбив розваги з іншими. Зачарувала Максима його хресна: він з першого погляду сподобав її, пішов на ручки та почав тулитись. 
  

Незмінно любить і скрізь ходить за Артемом.




    Ходіння: не дуже подобається максимові ходити, він встає і ходить попри диван, але от за ручки не хоче ходити, зразу падає на коліна і хоче повзти.  Всі дітки самі знають як їм краще. Артемчику дуже подобалось ходити і в 10.5 місяців зробив перші кроки.    Максим дуже любить купатися. Я деколи аж боюсь того процесу, бо витягнути дуже дуже важко.  Останній раз три рази витягала і він так плакав що знову ставила в ванну, аж поки не спустила воду, то тоді витягнула. Чим старший максим стає тим цікавіше грається з артемом. Зараз він завжди повзе туди де грається артем і намагається робити все те саме: бере машинку і намагається їхати, чи ховається за тюль і грається в куку, чи крутить колесо, чи перебирає фломастери коли Артем малює.    Великою подією цього місяця для нас було день народження Артема, максим з цікавістю спостерігав за святкуванням, грався шаріками та розважався на дитячих майданчиках   
                    
А нижче фото з цього місяця















Немає коментарів:

Дописати коментар