суботу, 26 серпня 2017 р.

Niederösterreich card

Проживши у Відні рік, ми взнали що є такі Niederösterreich card. Це картка, яка коштує 58 євро, з нею можна відвідати 325 місця, та заощадити 2500 євро(якщо відвідати усі місця, що нереально :)), діє вона рівно рік з 1 квітня 2016 року по 31 березня 2017 року. Спершу думали чи вартує її купувати чи ні адже пройшло вже пів року, та у середині вересня вирішили таки купити цю картку, адже збирались з нашими друзями поїхати поїздом Саламандрою, який коштує 36 євро, ну і подумали, що відвідаємо ще декілька місць. Це книжка зі списком місць, які можна відвідати
і карта щоб легше орієнтуватись де що знаходиться
    Зараз розпишу трішки детальніше про наші подорожі.
    Хочу собі на згадку оцінити місця: 5 - супер, 1 погано.

  1 -  Zauberberg Semmering (клікнути тут)                                    14,5 € 

(5) - досить гарний краєвид, цікаво

2 - Rometerme baden                                                                              17,5 €

(2) - ціна, така сама як у термальних біля нас: вода - холодна, практично нема ніяких відпочинкових зон, цікавих атракцій, для дітей взагалі просто мілкий басейн площею 4 на 4, одне що сподобалось - це у ввечері дуже гарно світиться.

Це термальні басейні в містечку Баден, що знаходиться 20 км від Відня.

3   Schneebergbahn (клікнути тут)                                                                        36 €

(5) - цікаво, незважаючи на погану і холодну погоду, підніматись поїздом на таку висоту досить цікво, думаю спробуємо ще колись влітку.

4 Wiener Riesenrad (клікнути тут)                                                                            9,5 €

(3) - якщо чесно, то не дуже цікаво: дуже і дуже помало піднімаєшся вгору, в кабінці, тривалість 10 хв, трошки було нудно.

5 Farbie Kinderspielwelt (клікнути тут)                                                                9,9 €

(4) - гарний і цікавий дитячий майданчик, але Артемчик був розчарований, що не було електричних машин, Фан фо кідс, що біля нас нічим не гірший, ну хіба трошечки, але 5 хв пішки від дому і 3 євро.

6 Schönbrunner Panoramabahn   (поїзд навкруг Шенбруну)                                7

(4) - загалом сподобалось: поїзд навкруг шенбруна, який обїжає велику велику територію, робить 6 чи 7 зупинок, і причому квиток діє весь день, тобто можна вийти на одній зупинці і піти гуляти в тому райончику, а потім згідно розкладу, сісти на інший поїзд на тій самій зупинці- цікаво.

(фотографії завантажу при нагоді)
7 Kaiserliche Wagenburg(музей карет)                                                                       8

(5) - цікаво- зібрано багато різних карет, реальні декорації

(фотографії завантажу при нагоді)
9 Madam Tussaunds Wien (клікнути тут)                                                           20.5 

(3) - мабуть я просто не дуже великий цінитель воскових фігур, тому що 20 євро за такий музей мені здається забагато: воскові фігури зроблені реалістично і гарні, але їх там досить небагато. Але це чисто моя думка, я можу помилятись, для себе зроблю замітку, що другий раз не піду. 

10 Burg Forchtenstein                                                                                                    9

(3) - замок у маленькому містечку, 1 год від Відня, замок сам гарний, ми брали екскурсію всередині - нагадує арсенал у Львові, один раз можна подивитись, другий раз - ні.

11 Reptilien Zoo                                                                                                             12

(5) - рептилій досить багато, запамятались крокодили,які здавались геть не живі, але потім раз і починали рухатись, гарний музей.

12 Schoko Museum                                                                                                         5

(4) - невеличкий музей, де можна спробувати різні шоколадні цукерки та подивитись як роблять шоколад: ціна відповідає музею.


14 Verkehrsmuseum der Wiener Linien                                                                8

(5) - мені було цікаво: стільки транспорту, можна заходити в деякий всередину і посидіти за кермом, побути машиністом, а є ще симулятор, який допоможе уявити себе справжнім водієм метро - Артем був в захваті, і мені самій було цікаво покерувати.



15 Laxenburg                                                                                                            2.3

(5) - ну це наш один з улюблених парків, їздимо сюди досить часто


16 Heeresgeschichtliches Museum                                                                         6

(5) - дуже цікавий музей, навіть не уявляю, як там стільки всього помістили



17 Wustenhaus Schonbrun                                                                                    6

(1) - будинок пустелі - якщо чесно, то нема взагалі на що там дивитись, декілька рептилій і все


18Haus de Musik  танцюристи - відео                                                                      13

(5) - гарний та цікавий музей, можна послухати різні звуки, багато кімнат з історією, різними симуляторами музичних інструментів, музикальні сходи, по яких ідеш ніби як по нотах, можна послухати, що дитина чує, коли знаходиться в утробі матері, і т.д - мені сподобалось


18 Nationalbibliothek                                                                                            15

(4) - Національна бібліотека - якесь у мене спірне враження про неї- сама зала - красива: зразу нагадала мені фільм про Гаррі Поттера, таємничі двері, височенні драбини, справді дуже гарно, але вона невеличка,  пройти її можна за 10 хв, і сидіти там не дуже є де, а ціна 15 євро, за 10 хв здається трошки дорого. З цим квитком, можна тиждень ходити у читальний зал :), але мені якось воно не актуально. Скажу так, я рада що я її побачила, і навіть не маючи картки, заплатила б 15 євро щоб раз побачити, але другий раз мабуть ні :)

   Підсумок = 17,5+14,5+36+9,9+7+8+9,5+20,5+9+12+13+5+8+2,3+6+6=184,2 за пів року користуванням картки, а купили за 58, а для двох - це виходить суттєва економія. Було ще досить багато місць, які можні було б ще відвідати, наприклад літом багато басейнів, багато підйомників у гори працюють тільки до жовтня тощо. Може наступного року купимо ще раз ці картки і продовжимо наші дослідження Австрії.

Немає коментарів:

Дописати коментар