понеділок, 14 листопада 2016 р.

Madame Tussauds (Мадам Тюссо)

    Сьогодні на дворі ніби і сонечко, але -2, то вирішили провести час у музеї Мадам Тюссо. Це музей воскових фігур, виявляється досить таки відомий музей. Ось трошки історії.
"Анна Марія Тюссо (у дівоцтві Гросхольц) народилася у Страсбурзі далекого 1761 року.


Невідомо, як склалася б доля дівчинки, якби не одна обставина: її мати після смерті другого чоловіка поступила на роботу до Філіпа Кертіса, майстра воскових фігур.



У той час лічені одиниці займалися цим видом мистецтва, і так вийшло, що Марі Тюссо пощастило потрапити до Кертіса в підмайстри. Він навчив її не лише створенню фігур, але й веденню бізнесу.



Коли Філіп Кертіс попрощався з цим світом, усі його роботи перейшли у власність Анни Марії. Доповнивши колекцію своїми восковими фігурами, мадам Тюссо організувала першу виставку, яка мала великий успіх.

Пізніше мадам Тюссо переїхала до столиці Великобританії. Саме в Лондоні після її смерті сини відкривають перший у світі музей мадам Тюссо на Бейкер-стріт (він працює й донині, але переїхав на сусідню вулицю). Спочатку були виставлені всього 30 фігур, причому термін їх зберігання був не більше двох років. Тільки за деякий час винайдуть спосіб закріплення воску, який значно збільшить термін зберігання.


Воскові фігури вражають детальністю опрацювання - волосся, вії, ластовиння, нерівності шкіри тощо - всі тонкощі дотримані.



Сьогодні ж музеї мадам Тюссо - справжній бренд. Вони розташовані в Лондоні, Амстердамі, Лас-Вегасі, Копенгагені, Нью-Йорку, Лос-Анджелесі, Гонконгу, Шанхаї, Вашингтоні, Відні та Берліні."

Наші враження: Воскові фігури зроблені дуже гарно, немов справжні. Ми походили, подивились, біля деяких сфотографувались, до всіх воскових фігур можна торкатись, крім того, біля деяких фігур є аксесуари, які допоможуть зробити цікавішу фотографію. Вартість квитка на мою думку дуже дорога - 20,5 євро, ну але в нас були niederösterreich card, які дали можливістю пройти безкоштовно.


Так як музей знаходиться в Пратері, а там є дитячі атракціони з машинками, то все було по чесному: нам музей, а потім Артемчику катання на машинках.

Немає коментарів:

Дописати коментар