пʼятницю, 18 березня 2016 р.

Артемчику 1.9

Росте Артемчик дуже швидко і хочеться якомога більше про нього запам'ятати, тож вирішила ще трошки про нього писати.

Улюблений колір жовтий , але замальовку замальовує тільки синім, бо раніше малював жовтим, то майже не видно було, а попробував синій, то дуже гарно видно що замальовує, то від тоді тільки синім замальовує.
Улюблена цифра сім( М:скільки в тебе очей; А:сім, М: скільки рученят; А: сім і т.д), 
Артемчик рахує - повторює, а сам ще не розуміє.
Ким хоче стати - Сантою(після книжечки "Баранчик Рассел" він хоче стати Сантою і роздавати подарунки).
Смішні словосполучення 
            Сабака хак - обнімати собаку(рос-англ) 
            каюзя топ топ - ходити по калюжі
            Тато ком- тато ходи сюди( укр нім)
            Мама дамп(jump) - мама стрибати, тобто піднімати Артемчика щоб він стрибав
Улюблена казка : - про екскаватор в якого тріснуло колесо і йому на допомогу приїхав трактор а потім кран;
                             - про чарівний пень в якому була яма, а в ямі шишка, а під пеньочком був скарб.
Мова: дуже багато вже говорить, практично повністю може пояснити що він хоче. Говорить такі складні слова як: сабака(собака), чепак(черпак), кобаса(ковбаса), коготи(колготи), тава(трава), тамвась(трамвай), читака(читака), каюзя(калюжа), фаби(фарби), пісок(пісок), вода(вода) і т.д.
Любить читати книжки у спальні на ліжку, ховаючи ножки під ковдру.
На питання: хто тебе навчив, хто то таке робить - одна відповідь : дідо Вітя.
Кожного ранку: тато оботу(тато йде на роботу), гоші(заробляти гроші),Атем буку, кобасу(щоб купити Артемчику булку і ковбасу).
Кожного вечора Артем чекає тата щоб провірити чи прийшли йому листи(журнали з рекламою), а потім береться уважно їх читати.
Якщо говорить з кимось по скайпі і щось надумав собі, то зразу підходить і бабуся Па-Па, цьом Па-Па, і все
Дуже став самостійний, все хоче робити сам, і деколи аж забагато: сам штори закривати, світло включати, двері закривати і т.д.
Машинки - це для Артемчика все, він тепер весь час будує автопарк, гарно їздить машинками по коврику з дорогами, тощо. Машинки - це одне чим Артем може бавитись сам, хоть трошки.
 
Дерев'яні пазлики: досить добре і швидко складає. https://vimeo.com/159631373
Конструктор: сам будує машинку, трошки поїздить нею і приїжає на ремонт, то будує заново. А ще любить щоб я збудувала ворота, і ставила йому шлагбаум, а він там проїжав.
Час від часу малюємо: полюбив пальчикові фарби, та замальовки, а ще малювати крейдою.
На дворі Артем довго і довго може гратись у пісочку, та копати величезні ями.
Пішли ми цього тижня в українську розвивальну школу, було досить цікаво, але це година їзди від нас, тож не знаю чи будемо відвідувати.
А ще цього місяця Артемчик відкрив велосипедний сезон, причому їздили досить далеко і йому це дуже подобається
Садок: Записали Артемчика в садочок. Садочки тут є трьох типів: державний, приватний, та няня на дому. Державний нам не світить, няню на дому не дуже хотіли, то почали вибирати серед приватних. Ще десь років 5 тому держава почала оплачувати частину суми у приватних садочках, для того щоб дати можливість усім дітям перед школою ходити в садочок (так казала Пітра). Приватний садочок досить дорогий 750 євро в місяць, але маючи спеціальний номер(що ти прооживаєш у Відні) з Магістрату(щось схоже як мерія відповідного району), то можна платити меншу частину - 220євро, а решту платить держава. Орієнтовно 4 липня наш маленький Артемчик піде в німецько-англійський садочок - http://www.kindercompany.at/1100-franz-mika-weg.html
      А зараз ми насолоджуємось часом проведеним разом
   - незабутня Віденська ковзанка. Детальніше описувала тут
   - замок Бельведер - зведений як літня ( тоді заміська ) резиденція для одного з уславлених полководців свого часу принца Євгенія Савойського на початку XVIII століття, від перших десятиліть ХХ століття є музеєм мистецтва. Бельведе́р (від італ. Belvedere) — розкішний бароковий палацовий комплекс-бельведер, нині один з найбільших і найбагатших своїм зібранням мистецьких музеїв Європи, у столиці Австрії місті Відні.
Доречі дуже цікаво, але у першу неділю місяця багато музеїв роблять безкоштовний вхід, але до певної години, ну ми нажаль прийщли до замку,коли він закривався(Артемчику вдався сон).
   - день народження нашого татка. Артемчик сам вибирав таткові торт, і допомагав задувати свічки, причому свічки задував і наступні три дні.
   - пальмовий будиночок
   - ходили до собору св.Штефана
- А ще ходили у розважальний центр, нам повезло, там майже не було людей то трошки познімала відео



Немає коментарів:

Дописати коментар