четвер, 25 лютого 2016 р.

Наші мандрівки

Місяць, як і всі попередні був насичений подіями.
     Гори: Поїхали в Зімеринг - гірськолижний центр, який розташований на кордоні Нижньої Австрії і Штирії на висоті 1 000 метрів над рівнем моря і оточений прекрасними лісами. Він знаходиться на відстані 90 км від Відня, що робить цей курорт дуже популярним для австрійців. 


Кав'ярня Захер: Торт «За́хер» (нім. Sachertorte) — типовий австрійський десерт і широко відомий у світі шоколадний торт, винахід австрійського кондитера Франца Захера (Franz Sacher)
  Торт «Захер» являє собою шоколадний бісквітний корж з одним або двома шарами абрикосового конфітюру, вкритий зверху і по боках шоколадною глазур'ю. Зазвичай його подають разом зі збитими вершками.Рецепт «оригінального» торту «Захер» зберігається в таємниці. Знавці висловлюють припущення, що основний секрет полягає в шоколадній глазурі, яка виготовляється з трьох сортів шоколаду, що виробляються винятково для глазурі торту «Захер»
   Кажуть що справжній торт "Захер" можна спробувати тільки у Відні і тільки в кав'ярні "Захер". Як правило там жива черга, деколи можна простояти і годину в черзі. Вирішили ми з Пітрою піти серед тижня у Захер. Але так як ми з дітьми, то забронювали столик наперед (забронювали його на початку січня, а пішли туди аж 2 лютого, тому що для броні є тільки три столики). Враження трошки двоякі. Дійсно дуже гарно та затишно, маленькі столики, класична музика, королівський інтер'єр, торт смачний, але не знаю чи вартує простояти годину в черзі заради такого, це мабуть більше реклама.
 
    Термальні басейни:  Виконали ми програму максимум, побували цього місяця аж два рази в термальних басейнах. Артем тепер в обід лягає трошки пізніше, то ми майже три години проводимо в басейнах - скажу це більше ніж достатньо. За цей час і я встигаю походити на різні процедури, і Володя, і побувати на дворі в басейнах, тільки Артемчику цього мало, він всерівно кричить "ще і ще".




   Зоопарк: Також прокрама максимум виконана - два рази цього місяця побували в зоопарку. В нас є річні абонементи, то ходимо туди досить часто, деколи буває що просто йдемо дивитись тільки на деякі тварини, наприклад тільки жирафи та слонів, або мавпочків та пінгвінів.



   Шенбрун: Біля замку Шенбрун були вже багато разів, але там досить гарно і цей місяць не був винятком, поїхали ми туди знову: хто камінці в калюжу кидав, а хто милувався красивим замком.








   Розважальні центри: Коли була погана погода, то ходили в розважальні центри. Для Артема тепер не тільки машинки, а й батути там цікаві.


   Пратер: Чудовий парк з атракціонами, де можна просто походити та гарно провести час. Для Артемчика - це можливість покататись намашинках,які їздять по колії. Останнє фото - це двом діткам треба було саме ту машинку і саме в той час, от і сиділи так десь 15 хв.


   Альпи: - це найголовніша подія цього місяця, про неї детальніше тут
   Ну і наші будні - це переважно парк Оберла з баранчиками, качечками, пісочком, камінцями  - просто красивий парк.
   Доречі, здається у Відні вже весна



Немає коментарів:

Дописати коментар