вівторок, 23 лютого 2016 р.

Артемчику 1,8

     

  Цей опис буде коротенький, тому що загалом, Артемчика розвиток проявляється у мовленні. Цього місяця почав багато говорити нових слів, записала які згадала, а далі вже не буду писати, тому що він починає повторювати практично все що чує. Уже проявляються перші речення, звісно тільки з двох слів, але свідомо поєднує. Наприклад, Алєкс впав, Атем топ топ, зуби чисити, Атем впав кука(куртка) мока(мокра). 
Артемчика слова, може колись буде цікаво почитати:
Пяно піаніно
Воньо червоне
Ія Іра
Іго Ігор
Ася Вася
Сіка Софійка
Зєня Женя
Водя Володя
Суп суп
Купа крупа
Кася каша
Ко колесо
Пузьо пузьо
Мікі магніт
Мунго макарон
Дому додому
Банга банан
Дина дитина
Юнок юнга
Добе добре
Зуби зуби
Вики вовки
Біка білка
Каб краб
Мапа мавпа
Ніс ніс
Вухо вухо
Поня поні
   У зв'язку з нашим життям у Відні, Артем починає говорити німецькі слова: фіш-риба,біте-будь ласка, ком-ходи сюди, авто-машина, данке-дякую, міа-мені.
   Зубчики:+1=16
   Їжа: час від час Артем гарно їсть сам, але це має бути його улюблена їжа, все решта сам лінується.


    Соціалізація: дуже добре бавиться з Александро,Лео та Устинкою. Вони разом розмовляють, ховаються, малюють, їздять машинками тощо. Деколи як кажу до кого дзвонимо до бабусі чи дідуся, він каже до Уті(Устинки).





       Загадки: почали читати книжку з загадками, де Артем чекає кінця щоб сказати відгадку.
Знає багато кольорів: білий, червоний, жовтий, синій, зелений, оранжевий(каже що такий як білочка),рожевий(такий як свинка), чорний(такий як ворона).
Знає деякі букви: а, б, д, т, м,с,о,ю,я,і,у.
Дуже любить бавитись крупами, мукою, і сортувати бусинки.



      Майстер: ремонтує все і скрізь


      Помічник : в деяких магазинах є возики для дітей, то Артем туди б кожен день ходив, я йому ставлю у возика якісь продукти,він сам підїжає до каси і подає зі свого возика продукти - ну дуже серйозний в той час.

Допомагав пекти печенько



Складає сортери, які в нас є, та добре складає дошку з машинками, правда він не дуже підбирає форму машинки, Артем просто на пам'ять знає де яка машинка має бути.
Кінетичний пісок: Раніше Артем бавився там 20 хв максимум, але відколи ми додали туди машинки, то це може бути і година часу




Немає коментарів:

Дописати коментар