вівторок, 15 грудня 2015 р.

Артемчику 1,6 та дух Різдва



Наближається Різдво, і відповідно цей місяць був насичений походами на Різдвяні ярмарки:
Карлскірхе 
Шенбрун
 Бельведер
Детальніше про них описано тут http://ireneua.blogspot.co.at/2015/12/blog-post.html . Загалом ярмарки Артемчику дуже подобаються тим, що там є машинки, все світиться, грає музика і на одній ярмарці є солома. 

Артемчик машиніст ще той 
    Крім ярмарок, цього місця два рази ходили в термальні басейни. 
Перший раз ходил з Пітрою. Наш Артем дуже любить переливати, наливати, може буде дослідником? В той час як Александро бігає по всіх басейнах, Артем робить досліди. 

Останній раз ходили всі троє - це дуже гарно, поки тато забавляв Артема, я походила по всіх басейнах, спробувала різні процедури, побувала в басейні на дворі, доречі досить не звично - на дворі холодно, вода тепла, пара піднімається і повітря прогрівається зверху, і плаваєш там як в тумані.
   У Відні як виявилось Миколай ходить 6 грудня, от і до Артемчика вже теж прийшов.

    Як до Артемчика приходив Святий Миколай:  https://vimeo.com/147257565
   Ходили в гості до Пітри та допомагали пекти Різдвяне печиво.

    Побували в Пратері - це парк атракціонів. Звісно влітку він набагато кращий, та зараз теж приваблює багатьох різдвяними декораціями.
Ми в парку далеко не зайшли, бо побачили машинки, там і зупинились. Покатались раз, потім пішли до коників (Артем дуже любить коників), та через вікно виднілися машинки, і він не зводив з них погляду, не хотів навіть на кониках кататись. Ну і ми пішли знову на машинки. Тут машинки їздять по колії, тобто не просто крутяться як на каруселі, Артем в захваті крутив весь час руль і сигналив.


   Снігу тут таки ще не було, хіба що похолодало до -1. 
Стали менше гуляти і більше часу проводити дома: то рис пересипає, то малює, то дзвіночки в банку запихає, то книжки, то машинки. Такі у нас будні коли ми нікуди не ідемо.




   Ще знайшли цікаве заняття робити намисто. Артемчик мені подає бусинки, деколи я наголошую якого кольору, який вид бусинки хочу і сама населяю. Наразі це йому дуже подобається і дрібна моторика розвивається як не як.
    
     Цього місяця Артем почав гарно розрізняти кольори. Наприклад, є хатинка з дверима різного кольору і відповідно звірята до дверей, то Артем всіх звірят запихає в правильні дверцята. Коли кажу принеси червону машинку, то приносить, і так відповідно зелену, жовту та синю. Навчився вимовляти три кольори: синій, білий та жовтий. І коли має настрій, то розказує що двері білі, холодильник білий, машинка синя і т.д
     Артемчика мова:
Капка -  канапка
Кава - кава
Туту -  поїзд 
Бука - булка
Кувка - кулька
Кука - куртка або курка
Гох - горох
Ох - огірок
Пити - пити
Кам - камера
Динь динь - Дзинь Дзинь 
Синь - синій
Бі - білий
Вовт - жовтий
Мий мий - мити
Ис - рис
Віш фіш - пісня про різдво
Дізь - двір
Дяка - дякую
Ая  - яєчко
Мока - морква
Мо мо - молоко
Сіте - світло
Пам - памперс
Сити - чистити
Виміряла ріст коли спав, інакше ніяк не вдається - 86см

2 коментарі:

  1. Як гарно і цікаво у вас на Свята!
    Дуже потішив словник Аремчика, особливо заперло Віш фіш - то "ай віш ю е мені крісмес"?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Саме так, та в нього скоро почнеться мес з мовами, бо часто чує як я говорю англійською, Дома українська, сусідка до нього завжди по німецьки. :) якось так

      Видалити