суботу, 16 червня 2018 р.

Артемчику 4 рочки

Артемчику 4 рочки. 
З кожним роком усі змінюються, дорослішають, розумнішають, вчаться щось нового, та з дітьми це відбувається неймовірно швидко.
   За цей рік відбулося багато змін:
1- Артемчик перейшов у старшу групу (Pink),
у нього змінились вихователі та майже всі дітки в групі, але в садочку був розроблений спеціальний план щодо зміни групи, і це сталось дуже повільно і добре продумано. Таке враження, що Артем мабуть і сам не помітив, як остаточно почав ходити у нову групу. Загалом все гаразд, одне шкода - це те що улюблена вихователька Елена залишилась у старій групі, але вони досить часто бачились, так як з ранку і після обіду групи та вихователі змішувались і це було дуже зручно.
2 -  Гарний помічник: ми часто разом готуємо (налисники, оладки, торт, салат ріже все сам, суп - кидає всі інградієнти, сирники, допомагає зараз готувати сніданок - усе подає та хоче накидати, якщо це каша, то ще й стоїть та помішує)
                               вирощуємо разом город, яким Артем дуже гордиться - минулого літа мали гарний урожай помідорів, огірків, полуниці та малини, а цього року посадили до того всього ще й кукурудзу, кріп, моркву та кущ смородини. Найбільше Артем любить збирати врожай та витягувати бур'ян за вуха і класти його на автівку та вивозити на сміттєзвалище.
                        прибирати в дома - без перебільшень можу сказати, що він дуже любить чистоту, завжди складає іграшки на свої місця, бо боїться що хтось може на них стати та поламати; крім того мити підлогу (я думаю це улюблене заняття усіх дітей); витирати підвіконники )))) та свою кухню.
3 - Наука: Нещодавно (майже в 3 рочки і 8 місяців) Артем проявив цікавість до рахування (це у садочку вони почали, а ми дома підтримали) і як результат добре рахує по Українськи до 100, по англійськи, а по німецьки треба трішки корегувати, бо будує складні цифри по логіці як в українській мові. Крім рахування, добре розуміє як порівнювати числа, або кількість предметів (<,> та =). Навчився писати своє імя https://vimeo.com/271130030, мами, тата, та імя декількох діток з садочку(вчимось писати латиною, хоча добре знає укр алфавіт). На даний час до нашої науки додався годинник, Артемчику досить цікаво вивчати як то розумітись на годиннику - на даному етапі говорить правильно половину години, цілу, та 15 хв по... Малювання: не можу сказати, що дуже і джуе йому це подобається, але час від часу малює і малюнки в нього досить гарно розпізнаваємі: наприклад пожежна автівка, чи трактор, чи багато поверховий будинок. Якщо граємось в класики, то спокійно вже сам малює квадратики і звісно пише сам усі цифри.
4 - Спорт: Можу з впевненістю сказати що Артемові дуже і навіть дуже подобається спорт. Він у свої 4 рочки не одноразово проїжджав на велосипеді 6 км,
ходить два рази на тиждень у садочку на спорт заняття, яке йому дуже і дуже подобається,
любить плавати, правда в нарукавниках,
останнім часом проявив велику цікавість до футболу - ми пішли на тренувальне заняття у футбольний клуб, і там з вересня набирають молодшу групу, то Артемові дуже сподобалось і з нетерпінням чекає вересня щоб почати грати у футбол, а крім того майже кожен день грає чи з татом чи з мамою у футбол, і впринципі досить непогано у нього получається.
Танці: це мабуть можна віднести до спорту, адже вони в нього дуже активні та вимагають багато зусиль - ми були на багатьох днях народженнях, то Артем завжди чекає коли ж то почнуться танці і проявляє себе досить там активно.
5 - Мова: На мій погляд, за рік у нього великий прогрес - зараз Артем досить гарно говорить по англійськи і почала спостерігати що по німецьки теж, тому що чую як він з дітками говорить чи до інших мамочок, мені важко оприділити рівень німецької, адже здається він говорить набагато краще за мене, а ще дуже тішить, що він не встидається говорити, і пробує. Цього року у нас була приватна розмова взимку з вихователькою, на якій вона протягом пів години розказує про розвиток дитини. Насправді було досить цікаво і знаючи Артема, я з впевненістю скажу, що це опис саме про нього. Вихователі протягом пів року мають заповняти якісь таблички на кожну дитину, і потім ті таблички допомагають їм згадати про все що було раніше. Описували його характер, як він грається, як поводиться з іншими дітками, спорт, вміння, координацію, самостійність, можливість самому одягатись та переодягатись, прибирати іграшки, витривалість до якоїсь справи та розмовний розвиток дитини. Найбільше за що ми переживали - це мова, але наш Артемчик молодець: він гарно говорить по англійський і досить непогано по німецьки. Зараз почала більше помічати як на майданчику він говорить по німецьки і рада за нього, що він пробує говорити, хоча деколи соромиться, але старається.
6 - Характер: Як і кожна дитина, Артем часом проявляє свій характер, впертість, капризи, але нащастя, не дуже часто. Загалом він чемний хлопчик, майже завжди можна договоритись з ним, попросити щось зробити, прибирає свої іграшки, зібраний, добре концентрує свою увагу на завданні, навть деколи якщо не дуже хоче закінчувати, та його можна переконати що спершу потрібно закінчити, а потім будеш виконувати щось інше, часом буває що не хоче ділитись з іграшками, але це його право, його іграшки, і ми дуже на тому не наполягаємо.
7 - Друзі: Найкращим своїм другом вважає Селін, каже що вона дуже чемна, і вони часто разом граються, навіть якщо він випадково її штовхне і вона впаде, то Селін ніколи на нього не ображається :).
Крім неї, на майданчику часто бавиться з Якобом, Норою та Марселем,
з Устинкою
з Матео
деколи з Ільясом. 
деколи з Александром
Ще тут прийнято зустрічатись з дітками після садочку, то ж у нас часто буває садочок після садочку
Крім друзів є у Артемчика і не друзі - дітки, які йому не подобаються і він не хоче з ними дружити через різні причини: деякі дуже нечемні і роблять усім неприємності, хоча на скільки знаю то йому ні, але він і не хоче з ними дружити; деякі дуже крикливі і Артем каже що в нього голова від них болить; деякі люблять командувати,а йому зовсім не подобається робити те що вони хочуть. От і таких діток, Артемчик з впевненістю ніяк не хотів запрошувати до себе на день народження. Ну і най найкращі друзі - це ми з Володьою )))).  Часто перепитує чи ми його найкращі друзі і дуже тим тішиться, а ще з нетерпінням очікує братика і каже що вони завжди звжди будуть дружити разом (це було б моє найбільше бажання).
8 - Книжки: В цьому розділі у нас нічого не змінилось, Артемчик і надалі любить щоб йому читали книжки, і як результат наша домашня бібліотека збільшується і збільшується, і ми продовжуємо на порядку денному мати годину читання в день.
9 - Їжа: З їжею в Артемчика все гаразд - по його словам, у садочку він їсть практично все і дуже йому наввіть смакує, дома теж їсть стандартну їжу, до чогось нового пристосовується дуже і дуже повільно, але його раціон досить багатий, то ж я не сильно тим переживаю.
10 - Сон: Встає в 6 ранку (і навіть на вихідних), якщо дома, то в 12.30 лягає на обідній сон (без ніяких проблем), у садочку вони від нового року нікого не кладуть спати, і у 8 вечора лягає спати.
11 - Улюблені іграшки: Поза конкуренцією улюблені іграшки - це маленькі машинки - для них міняються парковки, ідеї для історій які можуть трапитись і т.д, але все що повязано з машинками. Деколи трошки граєтсья кінетичним піском, легом, або більшими машинками. Гарно складає пазли, навіть дрібненькі для 5 років. Ще до улюбленої настільної гри додалась Меморі, яку ми граємо кодного вечора один раз мабуть уже пів року. Якби не було це дивним, але машинки з радіоуправлінням ну ніяк не подобаються нашому хлопчику, він просто не бере пульт в руки, а їздить ручкою. Те саме з поїздом, який наразі у нас не дуже активно використовується, бо ним зручно їздити тільки з допомогою пульту.

Оххх, наразі це все що мені вдалось згадати, і що можу записати на згадку про 4-й  рік нашого Артемчика.
Ну і декілька Артемчика фотографій про за цей рік.



Немає коментарів:

Дописати коментар